DE WERELD NU

Rutte vanaf een terrasje in Breda

Rutte

Nicolette Geveke ging een middagje naar Breda, en zag voor haar terras Mark Rutte opduiken. Verder leek dat maar weinigen te interesseren. Wel was er een echte demonstrant!

Zaterdag wilde ik met het mooie weer even heen en weer naar Amsterdam, maar in België moest ik volgens de reiswijzer een deel van de reis per bus, namelijk van Noorderkempen naar Breda (ipv Roosendaal). Maar er liggen gewoon rails tussen Noorderkempen en Breda, namelijk van Fyra en de EuroDisney-TGV (de ingehuurde-Muys bussen reden dus het hele traject over de E19/A16 parallel aan dat lege spoor). Maar dat wordt gewoon niet gebruikt.

Ik ben toen maar naar Breda gegaan, me verheugend op wat twistgesprekken met GroenLinksers of zo. Rond lunchtijd arriveerde ik op de Markt, alwaar veel TV en andere pers. Daar heb ik me geïnstalleerd op een terras 10 meter van de VVD-stand waar gratis koffie en worstenbroodjes werden uitgedeeld. In theorie althans – in de praktijk waren de VVD’ers vooral druk met elkaar omdat Rutte tot mijn verrassing langs bleek te komen.

Er was heel weinig belangstelling. Op foto’s tel ik plusminus 80 mensen, ik denk ongeveer 15 VVD-kader, 20 TV en nog wat kijkende/schrijvende pers. Verder wat passanten en mensen die echt voor Rutte kwamen. In de media lijkt zoals gewoonlijk alles veel drukker dan in het echt. Het zag er voor mij uit alsof er maar 30 mensen waren. Met ongetwijfeld daartussen veel veiligheidsmensen, want ik zag slechts drie agenten.

Wat een heerlijk land waar het zo rustig en beschaafd is. De demonstrant – die ze in Breda ook beschikbaar hadden – was een verklede m/v (?) en deed het prima. Voor hem/haar hoop ik dat dat ook op TV is gekomen. Verder geen politici gezien en ook geen affiches.

Op het terras zat ik op de eerste rij, en er waren nog stoelen leeg. Of ik nog in beeld ben gekomen weet ik niet; ik was in een boeiend gesprek geraakt met een ex-gemeenteraadslid uit een andere gemeente. Zodat ik meer op hem lette dan op Rutte.

Wel zou Marianne Thieme ook in Breda zijn geweest, maar daarvan is me verder niets opgevallen.

3 reacties

 1. Cool Pete schreef:

  Zijsprong 1: Je moet dan ook naar een plek gaan, waar Geert Wilders, Jan Roos of Thierry Baudet campagne voeren – dan maak je wel wat mee …

  Zijsprong 2: “Denk” weert de pers bij hun verkiezings-uitslag bijeenkomst:
  ze willen niet, dat bekend wordt dat ze dan “Allah Akbar” [ = Sieg Heil ] brullen……

 2. Jos Arends schreef:

  Het enthousiasme op straat is altijd overweldigend voor Wilders.

  Voor de andere lijsttrekkers? Niet zo.

 3. Marcel uit Friesland schreef:

  Leuk gevonden afbeelding boven het artikel.
  Volgens mij is het een lakenloodje.
  XX = 20
  niet de beste kwaliteit. Konden we hedendaagse politici maar op kwaliteit herkennen zoals in die dagen. Dan konden we zwaargewichten zoals die Rutte een zegel omhangen in overeenstemming met hun dichtheid en ze daarmee de Waal over jagen.