DE WERELD NU

Fout!! Ik was er vroeg bij

Onzichtbare tralies, vaccinatie

Gisteravond kwam ik er achter: al sinds mijn 5e ben ik hartstikke fout!! Ik ben Anoushka nZume dan ook ontzettend dankbaar dat ze me dat duidelijk heeft gemaakt. Cowboys en indiaantjes spelen is werkelijk een gruwelijke zonde tegen het voorgeschreven menselijk gedrag, begreep ik. Gelukkig ben ik er net op tijd achter om dit bij mijn stervensrochel te kunnen bekennen aan meneer pastoor.

En natuurlijk is Anoushka nooit te beroerd om dat aan andere zondaars uit te leggen:

Fout!!
Zondaars die zich dood schrokken en subiet gevolg gaven aan haar sommatie er direct mee te stoppen:

Maar eigenlijk moest ik toch nogal lachen. Want wat staat er bovenaan dat ronkende eerste tweetje als naamgevende organisatie van dot ´protest´? The culture of stealing cultures. Nooit geweten dat nZume een Indiaanse naam was. Of had Anna Stein voor de gelegenheid opnieuw haar naam veranderd, en heette zij bij het intimideren van die zielepieten in Utrecht Drillerige Vetblubber van de Zwartvoetindianen? Je weet het niet, maar je vraagt het je af.

Anders, ben ik bang, hebben we hier een duidelijk gevalletje van cultural appropriation aan de hand, wat ik u brom. Dat schijnt helemaal niet te mogen. Toch, mevrouw Stein? Of bestaat er een uitzondering voor bemoeizuchtige halfbloednegerinnen met een veel te groot ego?

Als nederige aap zou ik graag verlichting ontvangen. Mits u de tijd kunt vrijmaken, want dat u zich tevens zult richten op het tegengaan van Neanderthal-Cro Magnon evenementen en u ook nog ontfermen moet over Aboriginals van Denisovan-afkomst, dat begrijp ik allemaal best. En ik hoop dat u zich niet te boos maakt om mijn verwijzing naar Diogenes van Sinope, die naar mij niet op zoek was. Of heeft u Hem al gevonden?

De redactie zal u desgewenst graag antwoorden hoe u mij bereiken kunt. Als u het lief vraagt zijn ze eigenlijk best aardig.

2 reacties

  1. Cool Pete schreef:

    Voor Anna Stein:
    Zonder de blanken, zouden de kleurlingen nog in het oerwoud of de woestijn ronddolen.

  2. jantje schreef:

    Iedereen die wel eens cowboy of indiaan is geweest zou Tivoli moeten boycotten.