DE WERELD NU

Pensioenhervorming en de drang tot werk

loonafhankelijk staatspensioen, EU begroting, pensioen

Wie van zijn pensioen wil kunnen genieten zal het eerst moeten opbouwen, is een ijzeren regel van logica onder het pensioenstelsel.

Maar daar wordt aan gezaagd.


Duur: 16:58 min.

Publicatie 22 oktober

Professor of Economics, University of Regensburg

1 reactie

  1. Johan P schreef:

    Tja. 18 jaar pensioen afgedragen. Na verhuizing naar de VS te horen gekregen dat ik dat in principe allemaal kwijt ben. Als ik het zelf apart had gezet of belegd was ik toch echt een stuk beter ad geweest.
    Nu juridisch getouwtrek dat tijd, inspanning en geld kost om te proberen alsnog een deel terug te krijgen van MIJN geld. Maar de juridische kosten kunnen hoger zijn dan wat ik zou kunnen terugwinnen.