DE WERELD NU

Aangifte als tijdverdrijf – Accuso ergo sum

aangifte 9

Waarom doen mensen aangifte tegen elkaar? Neemt het aantal aangiften bij de politie toe? Waarvan doen ze aangifte? Naar het bureau gaan, of online een formulier invullen, omdat je fiets is gejat — het schijnt amper meer te gebeuren. Maar over ‘opiniedelicten’ hoor je steeds meer. Dick Kraaij dook in de wereld van de lange tenen.

Dit verhaal begint bij een vriend en plaatsgenoot van mij. Of laat ik hem een goede kennis noemen. Anders gaat het over ‘mijn vriend’ dit en ‘mijn vriend’ dat; ik ben echter gewoon getrouwd met iemand van de andere kunne. Deze maat van mij las in Trouw van 17 november 2020 een column van Ephimenco. Waarin Jerry Afriyie werd geciteerd. Afriyie zou gezegd hebben:

Als nog een witte persoon mij racistisch bejegent, eindigt die in het AMC. En als ik Zwarte Piet tegenkom, sla ik hem knock-out.

En die uitspraak stond oorspronkelijk op de dag af twee maanden eerder in een ander dagblad (Parool, 17 september 2020) als onderdeel van een opiniestuk door de voorman van Kick Out Zwarte Piet onder de titel

Geduld bij slachtoffers van racisme is niet oneindig

Toe maar.

Dat Parool-stuk had m’n maat niet gezien, maar hij sloeg aan op de column van Ephimenco. Goeie columnist trouwens. Zelfde krant als Stevo Akkerman. Moet kunnen, nietwaar…?

“Ik ga hier werk van maken”, aldus mijn goede kennis en plaatsgenoot.

Ik: Hoe bedoel je dat?

“Nou, ik ga de Derrick-lijn van de wouten bellen.” (Wij zijn nog van die generatie.)

Om wat te doen?

“Aangifte.”

Hoezo, aangifte? Dit is twee maanden geleden! Er loopt al een groepsaangifte tegen die slavendrijver. En ook tegen Akwasi trouwens. Dat is uitgelopen op een Artikel 12-procedure.

“Artikel 12? Slavendrijver?”

Van roomblanke meisjes. Nuttige idioten. De KOZP-aanhang die winkeliers intimideert en muren en ramen bekladt, bestaat voor het merendeel niet eens uit beroepsnegers. Maar uit jonge vrouwen die kennelijk op de Jessias stemmen en “milieuvriendelijke” avocado’s laten invliegen uit Zuid-Amerika.

En hoe een gevalletje Artikel 12 werkt, leg ik je later nog wel uit. Of lees ff wat. Wilders is slachtoffer geworden van Artikel 12. Dat werkt dus twee kanten op.

* * *

Zo gezegd, zo gedaan, dacht mijn maat:

“In welke plaats wilt u de politie spreken?”  “Alphen!”  “Goedemorgen, politie Rosmalen! Wat kan ik voor u doen?”  (…) [gecensureerd]

“Ik wil graag aangifte doen…” (…) “Kunt u vanmiddag al?” (Het is die dag vrijdag.) “Nee, dat is een beetje kort dag… Ergens volgende week zou kunnen.”  “Maandagochtend om …”  “Prima, geen probleem. Tot dan.”

Ik: Hè?! Dan al! ‘Hoe doede gij dat?’, zeggen ze dan in Rosmalen… Ik ben ooit afgepoeierd via de Derrick-lijn, na lang in de wacht te hebben gestaan. Door de Leidse politie, toen ik vroeg of je ook aangifte kon doen @Diederik Samsom én @Hans Spekman. Omdat ik vond dat dan niet alleen Wílders een “minder, minder”-proces aan z’n broek moest krijgen.’

Hij: “Hoe ging dat dan?”

‘Samsom? Van de PvdA? Spekman ook? Nee, dat zou ik niet doen, meneer…’ Enfin, het lag allemaal erg ingewikkeld en de wouten hadden het druk, druk druk; in Leiden dan tenminste. Toen. Vooral zou ik weinig kans maken bij het OM… Later bleek dat die Leidse dienstklopper buiten z’n boekje ging. Enfin, zijpad weer.

* * *

Die volgende maandagochtend…

“Nou, ik was keurig op tijd. Moest maar vijf minuten wachten. Mocht ik, met m’n mondkapje op, naar een hokje waar twee agenten zaten, een v en een m, achter een spuugscherm. Muilkorfje mocht af. Heb ik nog een geestige opmerking over gemaakt. Kwam wel over, geloof ik, ghehe.”

Je had drie printjes mee, toch?

“Yup. Ephimenco. Dat Airfryer-vod uit het Parool en dat stuk van jou uit 2018 tegen “Gert-Jan SJWegers.”

Je bedoelt dat blog waarin ik de CU-leider affakkelde omdat toegeven aan terroristen een nederlagenstrategie is, omdat woke drammers en revolutionairen nooit stoppen, en de controverse en misverstanden over Zwarte Piet in de persoonlijke sfeer moeten worden opgelost…

“Dat. Ik legde kort uit dat ik pas op 17 november 2020 besefte dat de voorman van KOZP met geweld dreigde tegen blanke, autochtone inwoners van Nederland, die hij bovendien “wit” noemde. Toen werd het meteen even ingewikkeld. Omdat je, als je jezelf niet “wit” vindt maar “blank”, dan ook kunt constateren dat je niet bedreigd wordt.”

Neeee…

“Ze bedoelden het niet kwaad, hoor. Meer juridisch, denk ik. De wouten als advocaat van de duivel. Ik vertelde verder dat je in het publieke debat alles moet kunnen zeggen, zij van anti-Zwarte Piet dus ook, precies wat jij ook vindt. En dat wij die lui dan weer “beroepsnegers”  mogen noemen. Maar dat KOZP hier een grens overschrijdt.”

Exact. En verder?

“Als ik aangifte doe, en er komt een zaak van, dan krijgt ‘die meneer’ dus een advocaat… Dus ik zei: precies dat, ja! De beroepsneger krijgt een advocaat. Anders gezegd: hij kan die makkelijk betalen, omdat hij subsidie krijgt. Daar ligt een deel van mijn grieven, politie.”

Uiteindelijk zette je niet door, toch?

“Klopt. Maar eerst — ook wel geestig — viel hun ‘systeem’ uit. De vrouwelijke agent ging verder op een notitieblok. Dus de volledige titel van die publicaties noteren, datum, bron… Ze hadden wel een printje van de e-mail die ze mij vrijdag gestuurd hadden, maar daar stond nog niet alles in. Die e-mail krijg je binnen een uur nadat je ze hebt gederrickt.”

Begrepen ze jou?

“Denk ik wel. Ze stelden zich correct en neutraal op, professioneel kortom, maar ik proefde tussen de regels door een heel lichte vorm van sympathie. Kan aangeleerd zijn, tactisch. Da’s is dan sowieso knap, vind ik. Ze moeten wel, hoor. Werkt in veel andere gevallen ongetwijfeld heel de-escalerend. Maar toch… Enfin, kan me vergissen natuurlijk.”

Wat was verder hun feedback?

“Feedback… Nou ja, anoniem aangifte doen, kan dus niet. De advocaat van ‘die meneer’ en de aangeklaagde zelf, zeg maar, krijgen met naam en toenaam te zien welke “witte racist” het OM op ze af wil sturen. Uitlekken zou het verder niet. Maar ja, je weet hoe de foto van een kroongetuige in dat proces tegen de Mocromafia tot driemaal toe online heeft gestaan… Het ‘systeem’, kuch.”

Dus jij bedoelt: KOZP kennende…

“Ik ken ze niet. En ik ben geen banketbakker met Sintgebak in de etalage. Maar nee. Ja. Ik volg het hele debat natuurlijk behoorlijk intensief — teveel eigenlijk. Behalve dat ik dat Parool-stuk in september totaal had gemist. Ik zocht vooral geregeld op Twitter met zoekterm <Akwasi>. Ik heb een gezin. Wil geen enkel risico lopen. Angst, lafheid zegt me weinig. Gaat niet om mij. Maar ik wil er ge-ga-ran-deerd geen roe, geen gard van merken. Nog geen eierstruif of tomaat tegen m’n raam. Nada. Geen ongure types rond mijn huis, in onze straat. Ik weet niet of ik zoiets kan uitsluiten.”

Jammer.

“Ik ben heb van de hele zaak een ‘melding’ gemaakt. Die heeft een zestiencijferig nummer gekregen en gaat de archieven in. Niemand kijkt er verder naar.”

Ook de wetenschap niet? Politiedeskundigen, zoals die Timmer van de VU, zo heet die toch? Criminologen? Baudetjes die erop willen promoveren?

“Niemand. Is ook wel jammer. Waar dient zo’n melding anders voor…? Echter, ik hoef dat nummer maar te noemen en de aangifte staat alsnog. Hier in Alphen werkt hun ‘systeem’ wat dat betreft wel prima. Maar ik slaap er nog een paar nachtjes over.”

Als nog een witte persoon mij racistisch bejegent, eindigt die in het AMC en als ik Zwarte Piet tegenkom sla ik hem knock-out.

Ik zeg: dit is strafbaar. Je mag in het publieke debat álles zeggen, elkaar beledigen tot op het bot. Desnoods. Maar dit? Bovendien is deze beroepsneger al eens veroordeeld voor een geweldsdelict. Heetgebakerd figuur. Met een kort lontje. Een terrorist is het. Waarom flikkert-ie niet op, terug naar Ghana! En mijn maat? Heeft hij lange tenen? Welnee. En ik vind het schandalig dat hij zich niet honderd procent veilig voelt om aangifte te doen tegen dit geteisem. Ik ken hem goed genoeg; aangifte doet-ie niet voor de lol. Hij snapt ook wel dat de meeste politiemensen zich niet zitten te vervelen. Aangifte doen is voor hem geen tijdverdrijf; daar-ie te ethisch voor. KOZP echter is een reverse racist kankergezwel dat ons prachtige land aan het slopen is. Waar mijn partij, de ChristenUnie, voor bukt. Voor mijn mattie, het is een gruwel in zijn ogen.

9 reacties

 1. carthago schreef:

  KICK OUT ZWARTE PARASIETEN.

 2. Thomas schreef:

  Er was toch iemand in de buurt van Eindhoven die getuige was van een moord en dat tegen de politie verteld heeft. Het verhaal was ongeveer als volgt. Hij werd daarna door criminelen bedreigd, zijn huis werd in de fik gestolen. Hij kwam op een andere plaats te wonen waar hij weer bedreigd werd. Uiteindelijk eindigde hij op de straat zonder huis en bescherming. De burgemeester liet hem jaren compleet in de kou staan. Uiteindelijk heeft hij zich voor het gemeentehuis in brand gestoken en is levend verbrand. Dat gebeurt er als je aangifte doet tegen criminelen.

 3. BegrensEuropa! schreef:

  J. Luther King A. zegt “En als ik Zwarte Piet tegenkom, sla ik hem knock-out.” ‘Zondagskind’ Owusu Ansah “Op het moment dat ik een Zwarte Piet tegenkom in november, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht.” Management verdedigt dat met een verwijzing naar ‘blackface’, een racistisch verschijnsel uit de vooroorlogse VS dat niets met Zwarte Piet te maken heeft. De naam KOZP zegt hetzelfde: ‘SCHOP Zwarte Piet eruit’. We hebben hier te maken met agressief, actief met geweld dreigend OMGEKEERD RACISME tegen een figuur in een kinderfeest die niets met racisme te maken heeft. Omgekeerd racisme is racisme en dus strafbaar onder artikel1 van de grondwet. De rechtsstaat wordt door deze makkers met hun wild geraas uitgehold, exact op het punt waar onze voorouders en 6 miljoen joden onder nazi Duitsland 75 jaar geleden zijn uitgehongerd en vergast. KOZP moet, althans onder die naam, worden verboden. Het demonstratierecht van deze lieden die niet louter met geweld dreigen dient te worden ingeperkt in gelijke mate en met dezelfde argumenten waarmee ook andere demonstraties worden ingeperkt, zeker gezien het feit dat ze ook geweld toepassen, traditionele kinderfeesten verstoren, en valse aangiftes doen. Indien dat niet gebeurt dan bewijst het dat het recht selectief wordt toegepast, een doodzonde en blamage voor een rechtsstaat die zich internationaal rechtelijk op van alles laat voorstaan. En uiterst vernederend en angstaanjagend voor de burgers van dat land. Bedreigd worden door een stel malloten is één ding, maar niet beschermd worden onder het hoogste statuut door de eigen overheid is buitengewoon ontstellend en schandelijk.

 4. verwardeman schreef:

  @carthagho
  Vijfhonderd procent mee eens !!!!!!!!!!!!!!!!

  Het beste wapen is gewoon zwarte piet handhaven , laten zien dat je totaal schijt hebt aan
  die janknegerts waarvan er geen een ooit katoen heeft geplukt .
  Een bodycam voor elke zwarte piet , kunnen aanvallen direct op het net , GOEIE RECLAME .

 5. verwardeman schreef:

  Ja echt , zijn ze helemaal krankjorum geworden !
  Moeten wij hier met zo’n 13 miljoen blanke Nederlanders , naar de pijpen dansen van
  zo’n minderheidsclubje ?
  Dat ze godverdomme gauw opflikkeren naar hun rimboe met dat gejank , typhusleijers !

 6. K. Neppérus schreef:

  Die beroepsnegers en activistische moslims berokkenen heel veel schade aan Nederland. Als de soepsidie voor dat soort lui stopt……..
  Realistisch gezien zouden de grenzen gewoon dicht moeten voor kanslozen en illegalen. Het land zit bomvol en er zijn al meer dan genoeg problemen op te lossen.
  Waarom wil de regering dat de bevolking constant van crisis tot crisis moet leven?

 7. Peter Louter schreef:

  Deze week kwam ik een allochtoon (niet zwart) tegen die me vertelde dat men zich in zijn kringen erover verbaasde dat autochtonen zich dat allemaal maar lieten aanleunen. Of ik dat kon uitleggen. Nee, niet echt, het verbaast mij ook.

 8. Skeptic_1970 schreef:

  Misschien een idee om in de lokale Muay Thai sportschool zwarte pieten te recruteren en die de straat opsturen. Kijken wat er gebeurt als KOZP daar op af gaat….

 9. Sebastiaan schreef:

  Als je nog een leuk tijdverdrijf zoekt kan je ook jezelf aangeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.