DE WERELD NU

Waarom ik woensdag voor het eerst van mijn leven SGP stem

SGP

Geen misverstand: alleen voor het waterschap [1] stem ik SGP. Aanleiding voor dit korte stukje is een vraag die me rechtstreeks gesteld werd op Facebook en het invullen van de stemwijzer. Daarvóór had ik er nog niet zó expliciet bij stilgestaan.

Ik bedoel: bij de vraag waarom je überhaupt een stem zou uitbrengen voor dit toch wat merkwaardige orgaan, dat op de nominatie staat om te verdwijnen. De waterschappen kennen een ongeveer 1000 jarige geschiedenis. Met betrekking tot hun taak citeer ik De bruisende geschiedenis van de waterschappen.

In 1848 werd de taak van de waterschappen grondwettelijk vastgelegd; het waterbeheer is de verantwoordelijkheid van de waterschappen, niet die van de gemeenten. De waterschappen zijn verantwoordelijk voor zowel de kwaliteit als de kwantiteit van het water.

Dankzij die stemwijzer werd ik op tijd herinnerd aan het fenomeen dat overal platforms zijn en nog worden gevormd om de marxistoïde agenda uit te dragen en te realiseren (De lange mars van Rudi Dutschke).

Zoals met heel veel dingen in de politiek is het belangrijker om verkeerde ontwikkelingen tegen te houden dan om ‘goede’ idealen na te streven.

Op het islam-dossier is bijvoorbeeld het verreweg belangrijkste dat moet gebeuren: ophouden met het slijmen naar de islam als geheel en zelfs ondersteunen van lieden met een mohammedaanse agenda. Ik heb nog steeds geen pijnlijker voorbeeld daarvan gevonden dan bij Femke Halsema. Op het immigratie-dossier is verreweg het belangrijkste: ophouden met naar ‘Brusselse’ pijpen te dansen.

Ik ging de stemwijzer eigenlijk invullen uit nieuwsgierigheid naar de kwaliteit van die wijzer. Ik koos bij geen enkele stelling een extreem antwoord. In geen van beide richtingen. En dat resulteerde dus in een advies voor de SGP.

Terug redenerend kan ik daar maar één reden voor bedenken: de SGP staat het meest uitgesproken voor het uitvoeren van de wettelijk vastgelegde taken door het waterschap. En daarmee tegenover de inspanningen om ook van de waterschappen klimaathysterische platforms te maken.

PS: het lijkt me heel goed mogelijk dat in andere waterschappen iemand van PVV of van een ouderenpartij of lokale lijst een betere keus zou zijn.


 1. Voor wat betreft de Provinciale Staten stem ik PVV. Dat heb ik hier toegelicht.

10 reacties

 1. Hannibal schreef:

  Ik ook. Zelfde conclusie onafhankelijk bereikt. De liberalen in mijn waterschap vertrouw ik niet meer. En die klimaathoax ga ik niet faciliteren.

 2. Karina schreef:

  SGP is door de jaren heen verzwakt in zijn conservatieve overtuiging. Een stem op SGP is een stem op CU. De afgelopen jaren is de SGP ook een trouw gedoger van Rutte gebleken. Ik ben teleurgesteld in deze partij.

  Ook ik was nieuwsgietig wat de stemwijzer mij zou aanraden. Met 70% gelijk aan de ideeen van FvD stond deze partij nummer 1. Een.gedeelde 2e plaats (beide 48%) ging naar VVD en PVV.

  Ik ben nog een beetje voorzichtig met FvD en hun betrouwbaarheid.
  VVD laat ik uiteraard kletsen.
  Dus ook voor de Waterschapsverkiezing ga ik voor PVV. Een partij waarvan ik zeker ben dat zij verkeerde beslissingen zullen proberen tegen te houden.

 3. Tommie schreef:

  Voor het waterschap De Stichtse Rijnlanden is er geen PVV lijst; dat wordt voor mij dan stemmen op nummer 1 van lijst 9, de SGP.
  Voor PS Utrecht maak ik rood het hokje van nummer 5 van lijst 5 (PVV).
  Morgen vroeg, 20 maart 2019 AD, om 07.30 uur.

 4. H. Numan schreef:

  Kortom, je voelt veel voor sharia recht. Want als puntje bij paaltje komt gaat de SGP voor religie. Als het dan maar moet, met mohammedanen.

 5. Willie schreef:

  Een stem op VVD,.GL,PVDA,SP CU .D66,Denk,PvdD is een stem op de minachting voor de omgekomen slachtoffers in Utrecht

 6. Willie schreef:

  Wie gisteren naar DWDD heeft gekeken heeft kunnen zien hoe vals links is geworden .Stemfraude ligt op de loer

 7. Gerrit Joost schreef:

  Loeders die je een loer draaien zijn in ieder geval alle partijen met uitzondering van PVV en FvD. Inividuele goede politici bij de “verkeerde” partij zijn naar mijn smaak zijn Pieter Omtzigt, Ronald van Raak en Martin van Rooijen. STEM ZE WEG!

 8. Frans Groenendijk schreef:

  @H.Numan
  Ik ben een van de meest uitgesproken islamofoben van Nederland (ik weet te veel van de leer van Mohammed, namelijk). Daar heb ik heel wat over geschreven. Sinds de moord op Theo van Gogh circa 700.000 woorden in boeken en online.
  In dit stuk heb ik ook beschreven waardoor ik de laatste tijd nog beduidend negatiever ben geworden over het christendom: http://verenoflood.nu/wat-gelooft-de-mensheid-of-hoe-de-bestgelovigen-vallen-voor-de-logica-van-mohammed/
  Maar zelfs NIDA of DENK-achtigen in het bestuur van een waterschap zou ik nog niet associëren met sharia.

 9. Jantje schreef:

  Voor de waterschappen stem ik a-politiek.
  Ik wil een ingenieur die mijn voeten droog houdt en het drinkwater in orde, voor zo min mogelijk geld.
  Politici bereiken over het algemeen precies het omgekeerde: de boel naar de kloten voor zoveel mogelijk geld.
  Puntje over de warmtepompen:
  Op dit moment mag je lang niet overal warmtepompen gebruiken (zei bijvoorbeeld de case van nep-burgemeester Jorritsma) vanwege de vervuiling het grondwater.
  Warmtepompen een dom idee.

 10. Jantje schreef:

  goot een “van” naar boven.