DE WERELD NU

Op mijn eiland

dood en weer opgewekt

Wat zou ù doen als u de Staatsloterij won? Meestal zie je bij de reclames van die bedriegers een eiland, mooie vrouwen en een leven lang drinken voor weinig. ent wat u altijd al zo vervelend vond als u weg mocht met de zaak, naar zo’n ellendig all-in resort.

Houd me ten goede, dat van een eiland is helemaal geen slecht idee. Niet vanwege die drank en slecht opgepimpte vrouwen, maar omdat eilanden gewoonlijk het voordeel hebben dat aan een sloot met een ophaalbrug ontbreekt: een slotgracht er om heen die te diep en te breed is om zomaar binnen te wandelen. En je moet iets doen om je collectie oldtimers te beschermen nietwaar? Daarvan komen er in Nederland steeds meer. Aldus de immer accurate NOS.

Eiland
Die NOS die vergeet te vermelden dat de grens van wat een oldtimer is een aantal jaren terug is verhoogd naar 40 jaar, en dat het voorheen heel voordelig was om een oldtimer te hebben die ouder was dan 25. Maar toen dat weer geld ging kosten werden veel van die auto’s afgedankt.

*snik*

Het oude wagenpark zit dus weer in de lift. En niet dezelfde lift als de PvdA, die immers de Parterre al gepasseerd is op weg naar de Kelder. Waarom zou je trouwens met je oldtimer op Terschelling gaan zitten? Als ik mi na mijn pensioen zou kunnen terugtrekken op een eiland dan kies ik liever het Ile du Ré, Groix of het Ile du Levant, al zou je bij dat laatste eerst de kustverdediging weer in staat van paraatheid moeten brengen. Voor je het weet komen er ’s nachts asielmigranten binnen die Italië per ongeluk voorbij gevaren zijn. En, dat was ik even vergeten: het Ile du Ré heeft een belachelijk dure en hoge tolbrug, die houdt ongewenste bezoekers ook niet tegen.

eiland

Tolbrug Ile du Ré

Het zal dus Groix wel worden. En daar heb ik mijn oldtimer hard genoeg nodig, want de laatste keer dat ik er was heb ik de dienstregeling van de bus bestudeerd, en zag toen dat de bus reed op dinsdag en vrijdag. Je zult hem missen.

Afijn, resteert mij u allen een prettig pensioen op Terschelling te wensen. Met uw Kever. Mijn Citroën en ik zullen soms nog eens aan u denken –  als de bus leeg voorbij komt en we krijgen weer geen bezoek.

Nu nog de Staatsloterij winnen.

1 reactie

  1. Porta schreef:

    Nou Bokito, ik wens je al het geluk. Je hebt 50% kans. Je wint of je wint niet. 😉