DE WERELD NU

Nul mei – NIET bij haar, in ieder geval

racisme 7

Het is met iedere referentie aan oorlog en geweld tegenwoordig dat iedereen zich afvraagt; zou ik bij hem/haar? Voor mij: niet bij De Breij. Ook al wordt het nul mei.

Sowieso is het nogal onsmakelijk dat allerlei types die niets van fascisme weten – behalve dat het wel lekker bekt als scheldwoord en dat iedereen er boos om als men het naar het hoofd krijgt – er een verdienmodel op baseren.

Ik ben blij dat ik gewoon een kop heb, een hoop eelt op mijn ziel en dat ik me er niet voor schaam om vals te zijn.

Dat scheelt.

NUL mei

Dus als ik dan zo’n leve-mezelf-tweetje als hierboven zie, wordt ik ietwat, uhhhhhhmm, vult U hieronder liever zelf iets in. Indien het te grof is zal de redactie al even onbeschaamd toeslaan, waarschuw ik u alvast.

Duidelijk is dat voor Claudia de Breij fascisme iets is waar ze een hekel aan heeft. Dat is mooi, dat is heel mooi. Waarom ze dan types als Arnon Grünberg de lucht in steekt is mij dan weer niet uit te leggen – niemand, vermoed ik. Het zal wel een partij-instinct zijn:

“Wij van de beterweters leggen iedereen uit dat wij het beter weten. We weten alleen niet wat we beter weten, maar u begrijpt; wat het ook is, wij weten beter. En wie niet naar ons luistert is een fascistje.”

Met als gevolg dat we vandaag in diverse steden werden lastig gevallen met de persoonlijke worstelingen van Ramses Shaffy zaliger, geprojecteerd op de hele natie.

NUL Mei

Ik mag hopen dat Shaffy het aanmatigend had gevonden. Maar ook al was dat niet zo geweest – begrip voor de trots van een kunstenaar moet je hebben – dan nog is de annexatie er van door Claudia de Breij dat in ieder geval. Dat ziekelijke fluisterliedje van haarzelf wordt op deze manier weer via de achterdeur gepromoot, en tot mijn ergernis begon ik me na er vier keer over te hebben gelezen op Twitter óók af te vragen waar ik me verschuilen kon – voor andermans zelfbevlekkende aanval op mijn audio-gevoeligheden.

Uiteindelijk boden de klassieken een uitweg. Voor wie zich afvraagt wat ik met een halve bijenkorf in mijn oren doe: ik hoop het genot af te dwingen in vrijheid van de stilte te genieten.

7 reacties

 1. karton schreef:

  Schijt aan Claudia de Breij.
  Ga eens écht werken meid !

 2. BegrensEuropa! schreef:

  Bokito heeft het bij het rechte eind. De Breij weet niets van fascisme. Een ook de definitie van ‘trol’ is haar kennelijk onbekend. Daar laten we het maar bij.

 3. Matt schreef:

  Interessante tijden…… ´Facisten´ als Trump en Bolsonaro strijden voor de burgerrechten in hun land terwijl de linkse gouverneurs en burgermeesters, linkse media en bekende sterretjes pleitten voor opsluiting en overheidsingrijpen van burgers en maar knipogen naar China en de WHO.

 4. Cool Pete schreef:

  Zonder subsidies = belasting-geld, had nooit iemand van dit malle mens gehoord.

 5. Ezel schreef:

  De Breij is een verkoopster. Ze verkoopt optredens, boekjes, plaatjes…. haar kopers vreten dit soort meningen graag. Marketing! Meer is het niet

 6. Niets is wat het lijkt schreef:

  Spuug, scheld, schiet, steek, steel, lieg en bedonder……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.